Vežbe za stomak, skidanje stomaka

Vežbe za skidanje stomaka su uvek glavna i zapravo svima bitna stavka koja budi najviše interesovanja kako i sa kojim vežbama doći do izvajanog struka i jakih vidljivih trbušnjaka.

Za neke ljude ravan stomak je počasna značka. Pod uslovom da se vežbe za skidanje stomaka izvode kontrolisano i pravilno, čvrst i zategnut stomak je spoljašnji znak da održavate kondiciju i pazite šta jedete. Međutim, vežbe za skidanje stomaka imaju puno prednosti koje prevazilaze estetiku: na primer, klesaniji trup vas čini jačim i manje sklonim povredama. Glavni razlog tome je zato što su desetine mišića između ramena i kukova uključeni u skoro svaki pokret koji radite.

vezbe za skidanje stomaka

Mast na stomaku je mast koja se skladišti oko organa u abdomenu i njen višak je povezan sa visokim holesterolom, visokim krvnim pritiskom, bolestima srca, dijabetesom i moždanim udarom. Postoje dve vrste masti koji prekrivaju trbušni zid. U pitanju su viscelarne masti i potkožne masti. Viscelarne masti nisu vidljive, a formiraju se oko vaših organa i dokazano povećavaju rizik od srčanih bolesti, dijabetesa i raka. Za razliku od njih potkožne masti su bezopasne i vidljive, nalaze se odmah ispod kože.

Vežbe za skidanje sala sa stomaka

Vežbe za skidanje sala sa stomaka su brojne i većina njih su jednostavne za izvođenje. Jednostavne, ali efikasne vežbe za skidsanje sala sa stomaka su:

 1. Trbušnjaci: Najefikasnija vežba za sagorevanje stomačnih masnoća su trbušnjaci. Trbušnjaci su na prvom mestu kada govorimo o vežbama sagorevanja masti.
 2. Šetanje: Veoma jednostavna kardio vežba koja vam pomaže da izgubite na stomaku i ostanete u formi. Šetnje uz uravnoteženu ishranu mogu učiniti čuda ako pokušavate da se otarasite suvišnih kilograma.
 3. Biciklizam: Vožnja biciklom je efikasan način sagorevanja masti na stomaku. Vožnja biciklom vam ubrzava puls, a takođe ima mogućnost da sagorite značajan broj kalorija. Biciklizam vam pomaže da izgubite salo na butinama i struku. Takođe može se koristiti sobni bicikl.
 4. Aerobik: Ako želite da izgubite salo na stomaku bez odlaska u teretanu, možete da napravite neke aerobne treninge visokog intenziteta. Ovi treninzi su efikasni, jednostavni, zabavni i odlični za sagorevanje maksimalne količine kalorija.

Vežbe za skidanje stomaka kod žena

Vežbe za skidanje stomaka kod žena imaju naročitu pažnju i obično odvojen trening samo za te vežbe. Uzak struk je imperativ savršene ženske figure, a pored toga ovaj deo tela je najbolji pokazatelj procenta masti celog organizma i iako se ne može ciljati odakle se gubi na masti, gubitak kilograma dijetom i vežbanjem takođe će smanjiti struk, a samim tim i masne naslage sa stomaka. Pored toga što kod većine vežbi sa tegovima trbušnjaci predstavljaju glavnu podršku, ravan stomak kod žena je moguć praktikovanjem i nekih od sledećih aktivnosti:

 1. Zumba: Treninzi nisu kazna i stoga neki zabavni treninzi takođe mogu učiniti čuda za vaše zdravlje. Zumba treninzi su vežbe visokog intenziteta. Pomažu u poboljšanju kardiovaskularne kondicije, snižavanju holesterola i snižavanju nivoa šećera u krvi i brzom topljenju masti na stomaku.
 2. Joga: Možda nećete sagoreti toliko kalorija kao brdsko trčanje ili dizanje tegova, ali može vam pomoći u izgradnji mišića i poboljšanju izdržljivosti, što je sve presudno za jačanje metabolizma.
 3. Izdržaj na pilates lopti: Osim aktivacije trbušnih mišića, uključićete i mišiće ramena i laktova i time doprineti poboljšanju mobilizacije ovih zglobova.
 4. Izdržaj na Bosu lopti: Nešto napredniji nivo gorepomenute vežbe koji će dodatno aktivirati i poboljšati mišiće ramena, ruku, trbušnog zida i prednjeg dela nogu.

Vežbe za skidanje sala sa stomaka i bokova

Vežbe za skidanje sala sa stomaka i bokova najčešće se mogu izvoditi bez specijalnih rekizita i čak u udobnosti vašeg doma. Takođe, skoro svaki fitness centar pruža niz mogućnost kako da isplanirate svoj najbolji trening za skidanje sala sa stomaka i bokova. Ubedljivo najbolje vežbe za skidanje sala sa stomaka i bokova su:

 1. Izdržaj je odlična vežba za trbuh i jezgro. Deluje ne samo na rektus abdominis, već i na ostale ab mišiće i osnovne mišiće koji se protežu od karlice duž kičme do ramenog pojasa.
 2. Bočni izdržaj će učiniti vaš struk čvrstim i izvajanim za samo 30-60 sekundi izvodeći vežbu svaki dan.
 3. Mountain izdržaj: ono što ovaj potez čini toliko teškim je to što vaše jezgro mora da radi konstantno kako bi vaše telo bilo stabilno i ravno svaki put kada dignete nogu sa poda.
 4. Ruski tvist je osnovna vežba koja poboljšava snagu i definiciju kosih trbušnjaka. Pokret, koji se obično izvodi sa medicinskom loptom ili pločom, uključuje rotiranje trupa sa jedne na drugu stranu, dok držite sedeći položaj dok noge držite sve vreme u vazduhu.
 5. Viseće podizanje kolena: uhvatite se za šipku rukama tako da vam telo visi, a zatim savijajte karlicu na unutra i podižite kolena ka grudima dok istovremeno zatežete stomak.

Personalni trener Tatjana Bako

Ostali tekstovi
Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2