Vežbe za stomak, skidanje stomaka

Vežbe za skidanje stomaka su uvek glavna i zapravo svima bitna stavka koja budi najviše interesovanja kako i sa kojim vežbama doći do izvajanog struka i jakih vidljivih trbušnjaka.

Za neke ljude ravan stomak je počasna značka. Pod uslovom da se vežbe za skidanje stomaka izvode kontrolisano i pravilno, čvrst i zategnut stomak je spoljašnji znak da održavate kondiciju i pazite šta jedete. Međutim, vežbe za skidanje stomaka imaju puno prednosti koje prevazilaze estetiku: na primer, klesaniji trup vas čini jačim i manje sklonim povredama. Glavni razlog tome je zato što su desetine mišića između ramena i kukova uključeni u skoro svaki pokret koji radite.

vezbe za skidanje stomaka

Mast na stomaku je mast koja se skladišti oko organa u abdomenu i njen višak je povezan sa visokim holesterolom, visokim krvnim pritiskom, bolestima srca, dijabetesom i moždanim udarom. Postoje dve vrste masti koji prekrivaju trbušni zid. U pitanju su viscelarne masti i potkožne masti. Viscelarne masti nisu vidljive, a formiraju se oko vaših organa i dokazano povećavaju rizik od srčanih bolesti, dijabetesa i raka. Za razliku od njih potkožne masti su bezopasne i vidljive, nalaze se odmah ispod kože.

Vežbe za skidanje sala sa stomaka

Vežbe za skidanje sala sa stomaka su brojne i većina njih su jednostavne za izvođenje. Jednostavne, ali efikasne vežbe za skidsanje sala sa stomaka su:

 1. Trbušnjaci: Najefikasnija vežba za sagorevanje stomačnih masnoća su trbušnjaci. Trbušnjaci su na prvom mestu kada govorimo o vežbama sagorevanja masti.
 2. Šetanje: Veoma jednostavna kardio vežba koja vam pomaže da izgubite na stomaku i ostanete u formi. Šetnje uz uravnoteženu ishranu mogu učiniti čuda ako pokušavate da se otarasite suvišnih kilograma. Ako se desi da nemate vremena ili vam vremenski uslovi to ne dozvoljavaju, traka za trčanje je rešenje.
 3. Biciklizam: Vožnja biciklom je efikasan način sagorevanja masti na stomaku. Vožnja biciklom vam ubrzava puls, a takođe ima mogućnost da sagorite značajan broj kalorija. Biciklizam vam pomaže da izgubite salo na butinama i struku. Takođe može se koristiti sobni bicikl.
 4. Aerobik: Ako želite da izgubite salo na stomaku bez odlaska u teretanu, možete da napravite neke aerobne treninge visokog intenziteta. Ovi treninzi su efikasni, jednostavni, zabavni i odlični za sagorevanje maksimalne količine kalorija.

Vežbe za skidanje stomaka kod žena

Vežbe za skidanje stomaka kod žena imaju naročitu pažnju i obično odvojen trening samo za te vežbe. Uzak struk je imperativ savršene ženske figure, a pored toga ovaj deo tela je najbolji pokazatelj procenta masti celog organizma i iako se ne može ciljati odakle se gubi na masti, gubitak kilograma dijetom i vežbanjem takođe će smanjiti struk, a samim tim i masne naslage sa stomaka. Pored toga što kod većine vežbi sa tegovima trbušnjaci predstavljaju glavnu podršku, ravan stomak kod žena je moguć praktikovanjem i nekih od sledećih aktivnosti:

 1. Zumba: Treninzi nisu kazna i stoga neki zabavni treninzi takođe mogu učiniti čuda za vaše zdravlje. Zumba treninzi su vežbe visokog intenziteta. Pomažu u poboljšanju kardiovaskularne kondicije, snižavanju holesterola i snižavanju nivoa šećera u krvi i brzom topljenju masti na stomaku.
 2. Joga: Možda nećete sagoreti toliko kalorija kao brdsko trčanje ili dizanje tegova, ali može vam pomoći u izgradnji mišića i poboljšanju izdržljivosti, što je sve presudno za jačanje metabolizma.
 3. Izdržaj na pilates lopti: Osim aktivacije trbušnih mišića, uključićete i mišiće ramena i laktova i time doprineti poboljšanju mobilizacije ovih zglobova.
 4. Izdržaj na Bosu lopti: Nešto napredniji nivo gorepomenute vežbe koji će dodatno aktivirati i poboljšati mišiće ramena, ruku, trbušnog zida i prednjeg dela nogu.

Vežbe za skidanje sala sa stomaka i bokova

Vežbe za skidanje sala sa stomaka i bokova najčešće se mogu izvoditi bez specijalnih rekizita i čak u udobnosti vašeg doma. Takođe, skoro svaki fitness centar pruža niz mogućnost kako da isplanirate svoj najbolji trening za skidanje sala sa stomaka i bokova. Ubedljivo najbolje vežbe za skidanje sala sa stomaka i bokova su:

 1. Izdržaj je odlična vežba za trbuh i jezgro. Deluje ne samo na rektus abdominis, već i na ostale ab mišiće i osnovne mišiće koji se protežu od karlice duž kičme do ramenog pojasa.
 2. Bočni izdržaj će učiniti vaš struk čvrstim i izvajanim za samo 30-60 sekundi izvodeći vežbu svaki dan.
 3. Mountain izdržaj: ono što ovaj potez čini toliko teškim je to što vaše jezgro mora da radi konstantno kako bi vaše telo bilo stabilno i ravno svaki put kada dignete nogu sa poda.
 4. Ruski tvist je osnovna vežba koja poboljšava snagu i definiciju kosih trbušnjaka. Pokret, koji se obično izvodi sa medicinskom loptom ili pločom, uključuje rotiranje trupa sa jedne na drugu stranu, dok držite sedeći položaj dok noge držite sve vreme u vazduhu.
 5. Viseće podizanje kolena: uhvatite se za šipku rukama tako da vam telo visi, a zatim savijajte karlicu na unutra i podižite kolena ka grudima dok istovremeno zatežete stomak.

Personalni trener Tatjana Bako

Ostali tekstovi
Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2