Trening bez tegova s kojim ćete biti snažniji, vitkiji i tanji

Uradite sledećih pet vežbi, svaku radite po jedan minut. Napravite pauzu u trajanju od jedan minut, pa ponovite ceo ciklus još dva puta. Dakle, ukupno tri serije.

Trening bez tegova

Lepota ovog treninga je u tome da vam zaista nije potrebna nikakva oprema. Čučnjevi i iskoraci mogu biti urađeni i bez tegova za ruke (bučica), a ako nemate hoklicu skokove iz čučnja možete izvoditi na podu.

1. Široki čučanj sa izdizanjem na prste

trening bez tegova - siroki cucanj

Stanite sa stopalima široko razmaknutim i prstima okrenutim ka spolja. Držite teg sa obe ruke i vodite računa da vam leđa budu prava. Savijte noge u kolenima kako bi stražnjicu spustili prema podu (A). Istegnite noge i stanite, a zatim još jače istegnite noge i podignite se na prste (B). Spustite se na pete i ponovite vežbu.

2. Sklekovi sa raspoređenim osloncem

trening bez tegova - sklekovi

Postavite se u položaj za sklekove na podu, tako da šake budu ispod ramena, a noge blizu jedna drugoj. Pomerite jednu ruku napred nekoliko centimetara (A), a zatim savijte obe ruke i spustite grudi prema podu (B). Ispružite ruke i ponovite. Na svakih triseset sekundi promenite ruke.

3. Iskorak sa rotacijom grudnog koša

trening bez tegova - iskorak

Stanite u iskorak, koraknite jednom nogom napred tako da potkolenica bude pod uglom od 90 stepeni u odnosu na natkolenicu, a druga noga je savijena iza tela i koleno spušteno prema podu. Sa obe ruke, koje su ispružene ispred tela, držite jedan teg (A). Iz ove pozicije zarotirajte svoj torzo na stranu prednje noge (B). Vratite se u početni položaj i ponovite, ovaj put korak napred sa drugom nogom.

4. Daska

trening bez tegova - daska

Postavite se u položaj za sklekove. Ovaj put oslanjate se na laktove, a ne na šake. Laktovi bi trebali da budu ispod ramena. Ostanite u ovom položaju i pazite da vam telo bude zategnuto i ravno. Ne dozvolite da vam kukovi potonu.

5. Čučanj sa skokom na steper

trening bez tegova - cucanj sa skokom

Stanite sa nogama raširenim u širini ramena. Savijte noge u čučanj (A), a zatim iz tog položaja skočite na steper, koji se nalazi na korak ispred vas. Kada skočite, odmah se namestite u drugi čučanj (B). Vratite se na početak i odmah ponovite. Ovu vežbu možete raditi i bez stepera.

(Izvor: oxygenmag.com)

Ostali tekstovi
Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2