KATALOG RING PROIZVODA

ELEKTRIČNA VOZILA

Elipticni trenazer

(proizvoda: 8)

RING Eliptični trenažer RX 812

31.800 rsd na stanju

na stanju

RING Eliptični trenažer RX 826

38.500 rsd na stanju

na stanju

RING Eliptični trenažer RX 816

34.900 rsd na stanju

na stanju

RING Elipticni trenazer RX 870

41.900 rsd na stanju

na stanju
RASPRODATO

RING Elipticni trenazer RX 807

RING Elipticni trenazer RX 807

22.500 rsd

RASPRODATO

RING Elipticni trenazer RX 815

RING Elipticni trenazer RX 815

22.900 rsd

RASPRODATO

RING Elipticni trenazer  RX 825

RING Elipticni trenazer RX 825

29.500 rsd

RASPRODATO

37% Eliptični trenažer - CPR 291285EO

Eliptični trenažer - CPR 291285EO

16.500 rsd  26.299


Orbitrek, eliptični trenažer

Orbitrek je relativno nova sprava koja se koristi u sklopu cardio aktivnosti. Izuzetno je popularna u fitnes centrima.

U ovoj spravi spojeni su udobnost vežbanja i zatezanje mišića, kako donjeg tako i gornjeg dela tela, uz istovremeno sagorevanje masnih naslaga.

Eliptični trenažer, orbitrek, kombinuje pokrete šetnje, trčanja, penjanja uz stepenice, hodanja ili trčanja na skijama i drugih aktivnosti u niz jedinstvenih vežbi, čiji tempo i težinu svaka osoba prilagođava sebi.

Kako se koristi i gde se elipticni trenazer može kupiti saznaćete u našim tekstovima.

Elipticni trenazer - u cemu je tajna?

Tajna Orbitreka je u sinhronizovanim pokretima ruku i nogu u snažnom zamahu, čiji pokreti aktiviraju veliki broj mišića – mišiće kolena, kukova, butina i zadnjice. Istovremeno zatežete i gornji deo tela – mišiće ruku, ramena, grudnog koša i leđa. Pokret je vrlo blizak trčanju, te je osigurana velika potrošnja kalorija.

Prednost eliptičnog orbitreka trenazera je što se maksimalno smanjuje stres i opterećenje zglobova, omogućena je i stalna kontrola pulsa, a time i rad u aerobnoj zoni.

Zatezanjem mišića celog tela vaš puls se nalazi u zoni idealnoj za sagorevanje kalorija i masnih naslaga. Istovremeno se ubrzava cirkulacija i smanjuje dejstvo stresa na rad srca u toku vežbanja. Tako pojačavate izdržljivost i snagu.

Dodatnu prednost predstavlja činjenica da su u toku treninga kičmeni stub i koštani sistem manje opterećeni nego kod trčanja i sličnih vidova aktivnosti sa “udarom” stopala u tvrdu podlogu – što je pogodno za osobe koje imaju probleme sa kičmom.

25 minuta vežbanja je zaista dosta

Pomoću elipticnog trenazera možete prilagoditi intenzitet vežbanja svom ritmu, jer poseduje mogućnost podešavanja uglavnom od 1-10 nivoa otpora. Smanjite otpor za brže i zabavnije vežbanje, ili ga povećajte kako biste radili napredne vežbe za oblikovanje mišića. Bez obzira na to da li ste početnik ili trenirate godinama – samo 25 minuta treninga pružiće vam potpuno zatezanje mišića i kardio vežbe.

Orbitrek sagoreva otprilike 13 kcal (kalorija) u minuti! Dakle, ukoliko vežbate 25 minuta sagorećete 325 kcal. Vaše noge nikada ne napuštaju pedale sa trenažera tako da ukoliko primenjujete pokrete, bilo da idete napred ili pozadi, ne postoji mogućnost da se povredite jer imate konstantan oslonac.

Ljudima je najveći problem vreme koje treba da izdvoje za vežbanje, ali ova sprava nam daje tu mogućnost da odista korisno vežbamo!

Postoje i saveti koje bi trebalo imati u vidu. Skrećemo pažnju samo na one najosnovnije. Stalno vežbanje bez ikakvog otpora neće imati željene rezultate, pa je veoma važno otpor pravilno dozirati. Osim toga, dobro je kombinovati u toku jednog meseca, na primer – periode promene brzine kretanja sa istim otporom sa periodima iste brzine kretanja uz promenu otpora.

Potrebno je imati što više različitih pokreta gornjeg i donjeg dela tela uz naprezanje mišića, što eliptični trenažer omogućava. Dakle, nije dovoljno samo kretati se opušteno. Ovo podrazumeva i obavezno povremeno kretanje unazad.

Pored oslanjanja na prste, potrebno je oslanjati se i na pete, što angažuje druge grupe mišića. Takođe je potrebno kombinovanje korišćenja fiksnih i pokretnih rukohvata.

O svemu napred navedenom možete se konsultovati sa trenerom, ili i sami povesti računa, kako bi vežbanje bilo što efikasnije.

Postoje tri želje, zahteva vezane za ovu spravu:

  • regulisanje telesne težine,
  • efikasno vreme provedeno na njoj i,
  • motivacija.

Ono što pominjemo kod svake fizičke aktivnosti je da se posavetujete sa svojim lekarom ukoliko imate neki problem pa tek onda da krenete sa vežbanjem!

Elipticni trenazer Orbitrek

je jedna od najpopularnijih kardio sprava

Eliptični trenažer danas smatraju najpopularnijom kardio spravom, efektivna je, komforna, lagana za vežbu - koordinacju pokreta, nije dosadna.

Ima i sve prednosti sprava za vežbanje u zatvorenom prostoru, koje omogućavaju trening tokom čitave godine, nezavisno od vremenskih uslova.

Vidi ceo tekst Skrati tekst
Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2