Kako kupiti / Reklamacija / Rok isporuke / Saobraznost

Napravili smo najjednostavniju kupovinu na svetu, i to 100% sigurnu!

Pronađite proizvod(e) koje želite da kupite i dodajte ih u korpu klikom na dugme "Naruči". Kada proverite sadržaj svoje korpe, kliknite na dugme "Naruči proizvode iz korpe" i otvoriće Vam se obrazac koji ćete popuniti tako što navedete svoje podatke: ime, prezime, adresu...

Odaberite nacin isporuke (obicno je to kurirska sluzba koja Vam donosi artikal na kucnu adresu). Odmah cete imati i uvid koliko placate uslugu dostave za porucenu robu.

Odmah nakon toga morate izabrati i nacin placanja (direktnom uplatom na nas racun firme ili pouzecem-izaberite opciju)

Nakon toga kliknete na dugme "Naruči", nakon čega ćemo Vas kontaktirati i potvrditi ispravnost narudžbine. Takođe, mejlom ćete dobiti sve podatke o narudžbenici.

Plaćanje

Postoje dve mogućnosti plaćanja:

  1. Prvi način plaćanja je pouzećem. U procesu porucivanja robe, ako izaberete opciju Pouzecem, onda vam Kurirska sluzba dostavlja robu i Vi cete njima uruciti novac (cena artikla sa ukalkulisanom cenom transporta i opcijom placanja , koje ste odabrali)
  2. Za iznose koji premašuju 8.000,00 dinara moguće je vršiti plaćanje on-line, putem platnih kreditnih ili debitnih kartica VISA, MASTER i MAESTRO po prethodno dogovorenim uslovima sa Vašom matičnom bankom.

NAPOMENA:Za plaćanje kreditnim platnim karticama, visinu limitiranog iznosa, period otplate, visinu kamate i ostale uslove kupovine određujete Ugovorom koji ste potpisali sa Vašom matičnom bankom. Prilikom plaćanja karticom, Vaša matična banka nama prebacuje kompletan iznos Vaše porudžbine. Za sva plaćanja putem kreditnih i debitnih kartica, Vaša matična banka zadržava pravo da odbije transakciju bez posebnog dodatnog objašnjenja, o čemu prodavac ima obavezu da Vas obavesti u roku od tri (3) radna dana od datuma prijema informacije Vaše matične banke.

Rok isporuke

Ukoliko ste napravili porudzbinu tokom radne nedelje (po-pet), ista ce biti poslata mx 48h od dana porucivanja, ukoliko se radi od artiklima brenda/prizvodjaca RING. (za sve ostale artikle a da nisu RING artikli, isporuka je od 4-7 dana, ukoliko ih ima na stanju o cemu moramo da vas obavestimo.

Ukoliko ste napravili porudzbinu tokom vikenda (subota ili nedelja), ista ce biti realizovana tj.poslata u ponedeljak, ukoliko se radi o artiklima brenda/proizvodjaca RING. (za sve ostale artikle a da nisu RING artikli, isporuka je od 6-9 dana-nakon nase potvrde da ih ima na stanju)

Porucene artikle brenda RING , UVEK imamo na stanju (oznaka RING ili prefiks RX ispred sifre artikla). Za sve ostale brendove moramo proveriti da li ih ima na stanju. Ukoliko nema na stanju, ponudicemo Vam zamenske opcije sa slicnim karakteristikama i cenom. Iz tog razloga, moze se desiti da jednu porudzbinu dobijete u vise isporuka

Specijalne pogodnosti

Brza pošta je besplatna za kupovinu u vrednosti od preko 8.000,00 dinara ukoliko porucite sitne i lake artikle brenda RING na teritoriji Srbije.

Samo u slučajevima plaćanja kreditnim i/ili debitnim platnim karticama rok isporuke može biti duži od 96h i on isključivo zavisi od perioda autorizacije i realizacije kupovine.

Lojalni član/kupac

Ukoliko napravite porudzbinu u iznosu preko 8000,00 din, automatski postajete nas lojalni kupac. Dobicete promo e-mail, koji sacuvajte, jer na istom imate promo kod, uz pomoc koga za svaku sledecu porudzbinu imate popust od 5% na svaku kupovinu bez obzira na iznos

Reklamacioni period (saobraznost)

Saobraznost je propisana zakonom o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS,.br.62/2014 i 6/206-dr.zakon)
Oštećenu i/ili feleričnu robu je moguće zameniti nakon 14 dana od datuma prijema robe i troškovi zamene oštećene i/ili felerične robe padaju na teret prodavca.
NAPOMENA: Saobraznost na kućnu fitnes opremu se ne izdaje za fitnes klubove, teretane i ostale komercijalne ustanove.

Rok za rešavanje reklamacije prekida se kada potrošač primi odgovorprodavca i počinje da teče iznova kada prodavac primi izjašnjenjepotrošača na odgovor prodavca. Potrošač je dużan da se izjasni na odgovor prodavca nakasnije u roku od tri dana od dana prijema odgvoora prodavca. Smatraće se da potrošač nije saglasasan sa predlogom prodavca ukoliko se ne izjasni u roku od tri dana

U slučaju da prodavac odnbije reklamaciju je duzan da pruzi odgovrajuce obavestenje potrosacu o slucaju odbijanja reklamacije(obrazlozenje prodavca u slucaju neprihvatanja reklamacije); duzan je da potrosaca sveobuhvatno obavestio mogucnosti resavanja spora vansusdkim putem, kao i o nadleznim telima za vansudsko resavanjepotrosackih sporova

Ukoliko je potrosac za kupljeni proizvod dobio garanciju i ako se reklamacijaizjavljuje nakon proteka 2 god.od dana kupovine, potrosac je duzan da reklamaciju izjavi davaocu garancije

Uslovi reklamacije

Oštećenu i/ili feleričnu robu je moguće zameniti u roku od 14 dana od datuma prijema robe i troškovi zamene oštećene i/ili felerične robe padaju na teret prodavca.


Za oštećenu i/ili feleričnu robu moguće je dobiti povrat novčanih sredstava u roku od 14 dana od datuma prijema robe. Ima više načina povrata sredstava. U praksi se pokazalo da je najsigurniji način za obe strane da prodavac pošalje novac putem kurirske službe, te da kupac prilikom isporuke novca preda kuriru feleričnu i/ili oštećenu robu.
U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, firma RING SPORT D.O.O. je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

- 8 dana – rok u kome prodavac mora da odgovori na reklamaciju
- 30 dana – rok za rešavanje reklamacije
-Rok za rešavanje reklamacije prekida se kada potrošač primi odgovor prodavca i počinje da teče iznova kada prodavac primi izjašnjenje potrošača na odgovor prodavca. Potrošač je dužan da se izjasni na odgovor prodavca najkasnije u roku od tri dana od dana prijema odgovora prodavca. Smatraće se da potrošač nije saglasan sa predlogom prodavca ukoliko se ne izjasni u roku od tri dana.
2) Prodavac u slučaju da odbije reklamaciju:
- dužan je da pruži odgovarajuće obaveštenje potrošaču u slučaju odbijanja reklamacije (obrazloženje prodavca u slučaju neprihvatanja reklamacije)
- dužan je da potrošača sveobuhvatno obavesti o mogućnosti rešavanja spora vansudskim putem, kao i o nadležnim telima za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova
3) Ukoliko je potrošač za kupljeni proizvod dobio garanciju i ako se reklamacija izjavljuje nakon proteka 2 godine od dana kupovine, potrošač je dužan da reklamaciju izjavi davaocu garancije.

Potrošački spor

„Potrošački spor može se rešiti postupkom vansudskog rešavanja potrošačkih sporova. Kao trgovac smo dužni da vas obavestimo da smo po zakonu obavezni da učestvujemo u ovom postupku. Vansudsko rešavanje potrošačkih sporova obavlja se na transparentan, efikasan, brz i pravičan način pred telom za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova. Ministarstvo sačinjava listu tela i javno je objavljuje. Dostupna je na adresi https://vansudsko.mtt.gov.rs/adrbodies
Postupak pred telom može da pokrene potrošač samo ukoliko je prethodno izjavio reklamaciju ili prigovor trgovcu. Potrošač protekom jedne godine od dana (bezuspešnog) podnošenja reklamacije gubi pravo na podnošenje predloga za vansudsko rešavanje spora.
Vansudsko rešavanje potrošačkog spora može da traje najduže 90 dana od dana podnošenja predloga.

Vansudsko rešavanje potrošačkih sporova, ne primenjuje se, pored ostalog:
- u potrošačkim sporovima koji su predmet Zakona o zaštiti potrošača, ako je vansudsko rešavanje sporova uređeno posebnim zakonom, a naročito u oblasti pružanja elektronskih komunikacionih usluga, poštanskih usluga, finansijskih usluga, osim finansijskih pogodbi, usluga putovanja;
- za rešavanje sporova po procedurama koje je ustanovio sam trgovac;
- na neposredne pregovore između potrošača i trgovca;
- na pokušaj mirenja strana povodom spora u parničnom postupku;
- u postupcima koje je trgovac pokrenuo protiv potrošača.

Svaka stranka u postupku vansudskog rešavanja potrošačkog spora plaća svoje troškove (troškovi zastupanja, putni troškovi i sl.). Rad tela za vansudsko rešavanje potrošačkog spora je besplatan za stranke u postupku vansudskog rešavanja potrošačkog spora.”

Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2