KARDIO BOKS

Kardio boks je trening koji je popularan širom sveta i koji je namenjen kako muškarcima tako i ženama. U mnogim fitness centrima on je jedan od posebnih grupnih treninga, a među vežbačima od omiljenijih kardio treninga. Po svojoj prirodi, kardio boks se može uvrstiti u intezivnije odnosno dinamičnije treninge, a sami pokreti vrše aktivaciju mišića celog tela. Kardio boks vežbe se mogu izvoditi sa sopstvenom kilažom ili sa lakšim težinama.

Kardio boks predstavlja zanimljiv i efikasan način za redukovanje telesne kilaže. Takođe, on je savršen način da se ostane u odličnoj formi kod cele populacije. Kardio boks isključuje ring. Umesto toga, u sali učite i uvežbavate tehniku boksa i kombinaciju pokreta i udarca najčešće iz boksa i kik – boksa. Takođe, kardio boks predstavlja kombinaciju aerobika, fitnesa kik – boksa i vežbi sa sopstvenom kilažom. Sa kardio boksom ćete prilagođenim pokretima sticati rutinu i graditi kondiciju. Može se raditi na džaku za boks, fokuserima, steperima i sa ostalim rekvizitima, uključujući i ručne tegove. Glavne prednosti kardio boksa su povećanje izdržljivosti, snage, brzine i razvoj koordinacije. Održavanje pulsa u takozvanoj fat-burning zoni osigurava dodatno sagorevanje kalorija, a sa tim i ubrzavanje metabolizma. Takođe, ovi treninzi naročito pozitivno utiču na oslobađanje od stresa.

Kardio boks SE PREPORUČUJE svima koji vole intenzivan i dinamičan trening, vežbačima koji žele da povećaju tonus mišića i da povrate i održe kondiciju kao i vežbačima koji vole da vežbaju u grupi.

Kardio boks se NE PREPORUČUJE hroničnim bolesnicima, osobama koji imaju problem sa hipertenzijom, astmom, srčanim bolesnicima, osobama koji imaju problem zglobovima.

KARDIO BOKS ZA ŽENE

Kardio boks za žene je pravi izbor ukoliko ste odlučili da se uključite na neke od grupnih treninga. Boks se dosta vremena smatrao muškim sportom. Međutim, sve više je žena koje na ovaj način izbacuju višak energije. Kardio boks nije kao pravi boks. U ovom sportu nema tuče i ne treba da brinete da li ćete se povrediti i kako ćete nakon treninga izgledati.

Osim što je najbolji trening za razgibavanje, kardio boks za žene sagoreva veliki broj kalorija i topi masne naslage. Sa kardio boksom ćete brzo steći zavidnu kondiciju i fizičku formu. Pored toga, kardio boks će Vam pomoći da ubrzate metabolizam i poboljšate reflekse. Ovaj tip sporta zahteva izuzetnu spretnost i eksplozivnost, tako da ćete kroz kardio boks steći bolju agilnost i pokretljivost.

Redovno trenirajući kardio boks osetićete poboljšanja u raspoloženju na različitim nivoima a isto tako i na samopouzdanju. Smanjenjem procenta masti postićićete definisan izgled. Trening snage je ključni deo u pripremi za boks, uključujući osnovne vežbe kao što su čučnjevi, sklekovi i trbušnjaci.

kardio boks

KARDIO BOKS ZA MRŠAVLJENJE

Kardio boks je idealan za mršavljenje jer kombinacijom snage i kondicije postižu se vidljivi rezultati u oblikovanju tela, gubitku suvišnih kilograma i povećanju fizičkih performansi. Ubrzano mršavljenje će Vam sigurno biti jedan od glavnih razloga za treniranje ovog zanimljivog i uzbudljivog sporta.

Uz pravilno redukovanu ishranu i kardio boks, možete ostvariti deficit kalorija na dnevnom i nedeljnom nivou. Idealno trajanje treninga za mršavljenje je od 35 minuta do 45 minuta. Kardio boks Vam može biti glavni ili dodatni vid fizičke aktivnosti bilo da želite da redukujete telesnu masu ili da smanjite procenat masnog tkiva. U našoj ponudi možete pronaći savršene rekvizite za ovaj tip sporta počev od rukavica, fokusera, stepera i fokusera.

Personalni trener Tatjana Bako

Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2