Trake za trčanje su vam dosadile ?:(

Trake za trčanje su vam vise dosadile u Vasem programu treninga? Nemate vise adekvatnih rezulatata kao sto ste imali npr pre 6 meseci kada ste vezbali?Ne ocajavajte, traka za trcanje je sigurno najbolji rekvizit za kondiciju, mrsavljenje. Traka je ubica kalorija sigurno!

Glavna stvar je da ubacite u svoj trening intervalno treniranje. Sta je to? To znaci da pored trcanja na traci za trcanje , ubacite pored nje I parterni trening koji cete raditi uporedo . Tu cete imati sigurno najbolje rezultate!

Intervalni trening na traci za trčanje

Intervalni trening na traci za trčanjeOno sto treba da pre svega uradite je da izracunate svoj maksimalni puls koji imate. Njega racunate tako sto od 220 oduzmete svoje godine. Ako ste tek poceli da trenirtate, trcite tj hodajte tako da prilikom treninga ostvarite 60% od vašeg maksimalnog pulsa; ako ste srednje iskusan vezbac onda je to 70% do 75% otkucaja srca, I ako ste vezbac sa duzim stazom onda izmedju 75% 85% od vaseg maksimalnog pulsa. Traka za trcanje mora da se podesi sa ima brzinu koja ce Vam ostavriti gore navedene pulseve. U vecini slucajeva, vi cete trenirati brzim hodom a ne trcanjem.

Kombinovani trening uz traku za trcanje

Nas predlog je da nakon 15 minutra hodanja na traci za trcanje, nastavite da npr preskacete vijacu srednjom brzinom nekih 3 minuta. Nakon toga nastavite da hodate na traci sledecih 5 minuta. Na svakih 5 minuta hoda na traci, ubacujte neku od vezbi na parteru kao sto su trbusnjaci za koje ce vam trebati pilates lopta, shadow box uz male bucice, ili tegovi za ruke

Dejan Milosevic

Ostali tekstovi
Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2