Sklekovi?! Tri savrsene vezbe ako ih ne volite

Sklekovi su jedna od najpopularnijih vežbi jačine pri kojoj koristite sopstvenu težinu. Oni izgledaju kao jednostavan pokret, ali kada pokušate da ih uradite shvatite da to nije tako lako. Volite ih ili ih mrzite, ne možete poreći da aktiviraju skoro svaki mišić koji imamo: mišiće grudi i tricepsa, donjeg dela leđa, nogu...

Sklekovi mogu biti veoma komplikovani, jer su jačina i pokretljivost gornjeg dela tela često slaba tačka. Budite strpljivi! Za jačanje mišića je potrebno vreme, a mogućnost izvođenja pravilnih sklekova zahteva vežbu i ponavljanje. Zaato vam savetujemo da krenete sa lakšim vežbicama kako bi ojačali mišiće i bili u mogućnosti da radite sklekove bez mučenja. Predlažemo 10 ponavljanja za 5 serija odmarajući se 2 minuta između serije. Uradite ove vežbe dva puta nedeljno tokom pet nedelja i već ćete biti premni da uradite mnoštvo pravilnih sklekova sa mnogo manje mučenja.

  • Pritisak iznad glave

Držite po jednu bučicu u svakoj ruci tako što ćete ih držati uz grudi. Noge držite u blagom raskoraku u širini ramena. Podižite bučice iznad glave ravno i vratite u prvobitan položaj.

  • Benč-pres sa bučicama

Lezite na klupu za trbušnjake. Tegiće držite u visini grudi, sa laktovima pod 90 stepeni. Podignite tegiće iznad glave tako da su u vaduhu u ravni sa grudima, laktovi pravi. Polako ih spustite u prvobitni položaj.

  • “Letenje” sa TRX trakom za vežbanje

Noge postavite u raskorak u širini ramena. Uhvatite ručke uzdužnim zahvatom i ispružite ruke ispred sebe na visini ramena. Nagnite se napred tako da vaše telo bude dijagonalno. Polako raširite ruke na "T" (ali držite laktove blago savijene) dok se grudima spuštate u napred. Zadržite se par sekundi u tom položaju, a zatim vratite na početak.

Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2