Sobni bicikli - vrste i podele

Sobni bicikli bi se prema nameni podeliti i tri kategorije. Sve tri kategorije imaju svoje odlike.

Sobni bicikli su fitnes sprave koju koriste ljudi sa različitim potrebama: bilo da je to samo čista rekreacija, podizanje fizičke forme, potrošnja kalorija, regulisanje telesne težine, terapija lečenja od povreda, priprema za teške fiičke napore i takmičenja.

Sobni bicikli se mogu podeliti tri kategorije. Svaka kategorija ima svoje prednosti i razloge za upotrebu. Osnovna podela je na:

Klasični sobni bicikli

Ovi sobni bicikli su bicikli koji su najčešće u upotrebi i možemo ih najčešće videti u upotrebi bilo u domovima tako i u teretanama. Na njima se sedi uspravno, malo pognuti napred kao i na običnom biciklu.

sobni bicikl

Sobni bicikli sa naslonom

Ovi bicikli su karakteristični po naslonu koji obezbeđuju vežbaču. Vežbač je naslonjen kao na stolici a noge koje okreću pedale su pomerene u napred. Ovi sobni bicikli su malo ređe zastupljeni ali prednost im je što je kičma za vreme treninga rasterećenija od položaja na klasičnom sobnom biciklu. Ovi bicikli su i skuplji od klasičnih ali zauzimaju malo više mesta.

Sobni bicikli sa naslonom

Profesionalni sobni bicikli

Ovi bicikli se koriste za pripreme profesionalnih sportista, biciklista - triatlonaca npr. Dosta su kvalitetniji od prethodna dva tipa sobnih bicikala, jer mogu da izdrže veće opterećenje i pruže kvalitetniji trening. Njih mogu koristiti i obični rekreativci ali mislimo da nema potrebe da se daje više novca za potrebe koje mogu biti zadovoljene i sa običnim bicikli trenažerima.

Profesionalni sobni bicikli

Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2