Koja dijeta je za Vas najbolja:)

Za šta se opredeliti pored toliko predloga i mogućnosti ? Šta najviše odgovara Vašem organizmu i kojom dijetom ćete postići nabolji efekat ? Ovakva pitanja i slična sebi postavljamo uglavnom neposredno pred more, kada treba da prošetamo plažom i da nosimo letnju garderobu. Samo što je tada , priznaćete , već kasno. Verovatno je svako od Vas bar jednom pokušao da se pridržava raznoraznih dijeta, da se izgladnjuje, jede isključivo voće ili recimo kupus kako bi ispoštovao čuvenu kupus dijetu a posle toga više nikada u životu nije mogao da okusi isti. Kao ja, npr:)

Koja je najbolja dijeta?

Sve ovo izgleda bezazleno, ali zapravo posledice po Vaš organizam i zdravlje mogu biti jako loše. Naročito zbog toga što pribegavamo ovakim dijetama i izgladnjivanju u periodu adolescencije kada se organizam razija i formira i kada bi mu trebalo pomoći a ne lišavati ga namirnica koje su mu potrebne za pravilan razvoj.

Ja lično, još nisam naišla na dijetu koja Vas ne lišava onoga što volite, svaka isključuje neku vrstu namirnica, bilo da su to slatkiši, meso, voće...Najvažnija stvar je da poznajete svoje telo i da pratite šta mu prija a šta ne i da sebe ne lišavate nijedne namirnice u potpunosti.

Slatkiši nisu zdravi ! Naravno da nisu ali jedna krem bananica ili fitnes čokoladica Vam ne može škoditi, parče torte ili kolača, naročito ako ste aktivni i ako organizam ima način da iz sebe izbaci ono što je štetno. Bez slatkiša mesec, dva a nakon toga ih pojedete za jedan dan toliko da Vam bude muka, poznata situacija zar ne ? Nema potrebe za tim. Uvek se možete obratiti stručnoj osobi, tj. nutricionisti, koji će na osnovu adekvatnih analiza utvrditi najbolji način ishrane za Vas i na taj način ćete biti sigurni da ste ispravno postupili.

najbolja dijeta

Sa druge strane, sve to je uzaludno sa dijetama ukoliko niste fizički aktivni i i ukoliko ceo dan provodite u kancelariji i u sedećem položaju. Ali i za to postoji rešenje, male vežbe relaksacije na radnom mestu po ugledu na Japance. Probajte, sigurno Vam neće škoditi. O mogućnostima koje nude teretane da ne govorim, tri puta nedeljno, uz pomoć različitih fitnes rekvizita, ličnog trenera...

Svako može pronaći najbolju dijetu za sebe

Na kraju , sve se svodi na to, da ukoliko imate volju i stalo Vam je do Vašeg zdravlja i izgleda pronaći ćete način da postignete željene rezultate. Sve ostalo su izgovori i manjak motivacije i želje.

Kada je u pitanju fizička aktivnost i vežbanje, tu smo ukoliko imate bilo kakve nedoumice, slobodno nas pozovite i ubrzajte mršavljenje uz pomoć naših sprava za vežbanje !

Irina Popović

Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2