Vodič za kupovinu trake za trčanje

Trake za trčanje su veoma popularna kućna fitnes sprava i to sa vrlo dobrim razlogom. Pri kupovini ove sprave postoji nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir.

Kada neko želi da kupi fitnes spravu za svoj dom gotovo da je prva asocijacija traka za trčanje verovatno zbog prirode izvođenja vežba sa kojom je familijaran svaki čovek. Da bi kupili odgovarajuću traku za trčanje prema vašim potrebama i materijalnim mogućnostima vodite računa o sledećim stvarima.

Traka za trčanje

Bitni faktori pri kupovini trake za trčanje:

  • Cena trake za trčanje je uglavnom veća u odnosu na cene drugih sprava za fitnes. Ovo je možda jedan od najbitnijh faktora koji utiče na kupca da se odluči da kupi traku. Mislimo da cena i nebi trebala da bude presuđujući faktor jer je bolje dati i koji dinar više ali za malo veći kvalitet.
  • Površina za trčanje mora da bude odgovarajuća. Proverite dali imate dovoljno mesta da trčite komotno i da ne udarate nogama sa strane ili spreda.
  • Sigurnost mora da bude na visokom nivou. Pored gore navedenih dimenzija površine za trčanje poželjno je da traka ima i osigurače koji će zaustaviti traku ako previše zaostanete i dođee u situaciju da skliznete sa trake.
  • Snaga i broj motora mora biti odgovarajući. Trake sa više motora i većom snagom su skuplje ali su izdržljivije i dugotrajnije. Dakle, možda će se taj novac isplatiti na duže staze. U našoj ponudi trenutno postoje trake sa 1 i 2 motora snage do 2.0 HP.
  • Osećaj prilikom trčanja. Bilo bi vrlo poželjno da površina trake bude takva da pri trčanju kolena budu izložena najmanjem opterećenju.
  • Displej trake mora da ima puno opcija, da bude pregledan i intuitivan. Na displeju minimalno mora da postoji informacija od pređenom putu, vremenu, potrošenim kalorijama... I naravno da se ovim infomacijama lako manipuliše.
  • Koje trening programe traka ima? Brzina trčanja kao i uspon su obavezne funkcije. Njma se takođe lako upravlja preko displeja trake.
  • Kvalitet izrade trake mora da bude visok. Traka mora da bude stabilna pri treningu.
  • Koliko prostora imate na raspolaganju u stanu? Traka za trčanje ponekad može da bude velika. Zato dobro isplanirajte prostor u stanu gde će te je smestiti. Poželjno bi bilo da traka ima i točkiće kako bi je lako pomerali po stanu.
  • Koliku buka traka pravi? Što manju buku pravi manje ćete smetati ukućanima.

Dakle, izbor je na vama. Traka za trčanje je kvalitetna fitnes oprema i sigurno se nećete prevariti ako se odlučite za ovakav vid treninga.

Ostali tekstovi
Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2