Vežbanje zimi

Ukoliko se bavite bilo kojom formom fitnesa ne odustajte od vežbanja ni zimi. Zimi se ne provodi dovoljno vremena u šetnji I kretanju pa stoga je vežbanje zimi neophodno.

Većina ljudi je zimi veoma letargična. Manjka im fizička aktivnost tokom hladnih zimskih dana , koja se na kraju završi sa viškom kilograma. Ima osoba koja se raduju zimi i koji svoje slobodno vreme vole da provedu u vežbanju na snegu i na taj način dobiju više energije. Da bi sa uživanjem vežbali zimi veoma je važno da nabavite adekvatnu sportsku opremu za zimsko vežbanje. Vežbanje zimi po snegu je pravo uživanje. Kako bi komotno pomerali ruke i vežbali što pravilnije savetujemo Vam da se obučete slojevito, jer laka sportska oprema pruža udobnost, omogućava komotno pomeranja ruku i pravilno vežbanje. Možda je izazov izaći na hladnoću i vežbati, ali je to definitivno napor koji se isplati. Vežbanje zimi doprineće da Vam se mišići zagreju i ojačaju, a Vi ćete se osećati mnogo energičnije i snažije nego pre vežbanja. Odaberite program vežbanja zimi koji je prilagođen vašoj konstituciji i spremnosti organizma

Nabavite fitnes opremu koja će Vam zaštiti ruke, glavu i zglobove. Ne izlazite napolje bez rukavica i kape, a poželjno je da nabavite i grejače za noge. Svu potrebnu fitnes opremu za vežbanje zimi možete nabaviti u mnogobrojnim radnjama sportske opreme kojih ima na našem tržištu. Fitnes oprema izrađena od sintetike je idealna za vežbanje po zimi, iz razloga što sintetčka vlakna koja prijanjaju uz telo sprovode znoj napolje i omogućavaju da se on ne hladi na vašoj koži. Majice i donji veš od veštačkih materijala su prava stvar i odlična investicija . Izbegavajte pamučnu sportsku opremu zimi, jer pamuk upija znoj, kako se suši, postaje hladan, pa ćete se osećati grozno a možete i nazepsti. Vežbanje zimi veoma je važno za imuni sistem, a ujedno doprinosi održavanju telesne težine i sprečava nagomilavanje masnih naslaga. Ostanite i u zimskom periodu fizički aktivni. Održavajte kondiciju šetnjama i vežbanjem na otvorenom. Neka Vas kratki zimski dani ne ograničavaju i sprečavaju da vežbate. Pravilna ishrana, vežbanje i šetnja na zubatom suncu kad god Vam se pruži prilika će Vam pomoći da i u zimskim danima budete fit.

Ostali tekstovi
Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2