Trake za trčanje ili sobni bicikli?

Da li kupiti traku za trčanje ili sobni bicikli? Koja sprava daje bolje efekte? Morate da znate da je ova odluka dosta teška jer su ovo dve najpopularnije kardio sprave.

Rešili ste da uštedite malo vremena koje inače potrošite na putu do fitnes centra? Takođe, da svoj dom opremite sa malo kvalitetne fitnes opreme koja će vam biti od koristi? Veoma su vam dobro poznate koristi bavljenja sportom i rekreacije? Na pitanje šta bi trebalo prvo da kupite debata se svodi na sobne bicikle i trake za trčanje sa jedne strane protiv svega ostalog na drugoj. Izbor između ova dva trenažera je dosta komplikovan jer i jedna i druga sprava ima puno prednosti.

Traka za trčanje sagoreva više kalorija

Traka za trčanje

Dakle, koja fitnes sprava najbolje topi kalorije i masne naslage? Ovo je vrlo bitan faktor. Prema nekim istraživanjima traka za trčanje može da sagori 750 kalorija na sat dok sobni bicikli oko 550. To znači da ako hoćete da skidate masne naslage i ako je to jedini faktor, traka za trčanje je bolje rešenje.

Sobni bicikli su sigurniji

Sobni bicikli

Što se tiče sigurnosti npr. traka za trčanje zahteva dosta više koncetracije za trening nego sobni bicikl. Morate paziti da se ne sapletete dok trčite inače bi mogli da padnete. Ovo posebno važi za decu. Bilo bi poželjno da deca budu pod nadzorom roditelja. Doduše, trake za trčnje obično imaju osigurač koji se zakači za odeću vežbača i ako krenete da padate osigurač se otkači i traka staje. Bez obzira na sve ipak sobni bicikli pruža manje rizika.

Traka za trčanje zauzima više prostora u sobi

Prostor koji zauzima traka za trčanje je znatno veći od prostora potrebnog da bi se instalirao sobni bicikli u prostoriji. Dakle, ako nemate baš puno slobodnog mesta u stanu onda je sobni bicikli bolje rešenje.

Sobni bicikli su malo udobniji za trening

Za neke ljude, zbog jednoličnosti treninga, i jedna i druga vežba mogu biti pomalo dosadne. Taj problem neki ljudi rešavaju tako što čitaju novine ili gledaju televizor. Ovo može da se radi na sobnom biciklu ali ne i na traci za trčanje na kojoj se puno poskakuje i trese tokom treninga. I ne samo to, trake za trčanje su dosta bučnije od sobnog bicikla pa možda bi čak i smetali svojim ukućanima sa bukom koju proizvodi traka kao i lupanje stopala o traku tokom trčanja.

Kad bolje razmislimo bolje nemojte da razmatrate ovaj faktor. Ovaj faktor nije toliko značajan. Vi ipak znate svoj cilj? Odlučni ste da uspete? Onda samo napred... nema dosadno... ili teško... Volja je glavna stvar! Samo istrajni uspevaju!

Cena traka za trčanje je veća od cene sobnih bicikala

Ovo jeste tačno. U današnje vreme krize i nestašice, cena je bitan faktor i utiče na odluku svakog potrošača. Ostalo je samo da odredite budžet koji želite da izdvojite za nabavku fitnes opreme.

Da sumiramo. I jedna i druga sprava su jako korisne. Sigurno da nećete puno pogrešiti za koju god spravu god da se odlučite. Bitno je da će efekat koji pruža ovaj vid aerobnog trening biti krajnje zadovoljavajući.

Ostali tekstovi
Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2