Traka za trčanje - pravi način da kreirate svoju liniju!

Traka za trčanjе je fitnes sprava koja vam omogućava da trčite i kada je napolju vreme loše, štedi vaše vreme i uvek vam je tu pri ruci. Kada je nastala? Gde se koristi? Pročitajte tekst i saznaćete.

Traka za trčanje (eng. Treadmill) je sprava za vežbanje koja služi za trčanje ili hodanje bez pomeranja iz jednog mesta. Mašina predstavlja platformu sa širokom pokretnom trakom, točkom i električnim motorom. Brzina kojom se traka pomera je podesiva i može biti brzina hodanja ili trčanja, pa se tako može lako kontrolisati i meriti.

Traka za trčanje Relax

Poreklo trake za trčanje

Pokretne trake za trčanje su se u ranijoj istoriji koristile u zatvoru kao metod reforme zatvorenika, a inovacija su Ser Vilijama Kubita 1817. godine. Tada je ta sprava nazvana treadweal. Komercijalno korišćenje pokretne trake za trčanje je nastalo mnogo kasnije i koristile su se prvobitno u bolnicama, pa tek onda u fitnes centrima i fitnes klubovima. Danas je koriste teretane, fitnes i wellness centri, univerziteti, NASA, policija, vojska, pa čak i kućni korisnici.

Prednosti traka za trčanje

Trčanje na pokretnim trakama je lakše nego na ekvivalentnim drugim ravnim površinama napolju zato što je podloga vrlo glatka i nema otpora vetra. Studije su pokazale da će prosečna osoba koja trči između 8 i 14km/h će potrošiti 5-10% više energije ako trči napolju.

Gde mogu naći traku za trčanje za moj hotel, motel ili turističku nekretninu?

Mi smo pravo mesto za vas! Imamo izuzetno kvalitetne trake za trčanje sa jednim ili dva motora, koje podležu garanciji od 2 GODINE, pa će u slučaju kvara naš tim vrlo brzo rešiti svaki problem koji nastane sa spravom. Naše trake za trčanje možete pogledati ovde.

Kućne trake za trčanje

Hodanje po kiši ili uživanje na kućnoj traci za trčanje? Vežbanje je izuzetno važan deo zdravog načina življenja, bez obzira na formu u kojoj ste. Znamo da je i jako teško naći vremena da se ode do teretane ili se uklopiti u njihovo vreme rada. Vreme je često jedan od odlučujućih faktora kada se odlučujete da vežbate.

Kada posedujete traku za trčanje možete vežbati koliko i kada god hoćete nevezano od toga kakvo je vreme napolju. Kućne trake za trčanje vam pružaju mogućnost da vežbate i kada su napolju sneg ili kiša. Možete trčati dok čekate da se TV reklame završe, ili čekate da se opere veš...prilika je puno, na vama je da odlučite, jer traka za trčanje je tu pored vas. Kućne trake za trčanje su dizajnirane tako da zauzmu što manje mesta u prostoru. Možete podesiti brzinu ili nagib.

To znači da možete prilagoditi vežbanje sopstvenim mogućnostima. U našoj zemlji imamo puno korisnika traka za trčanje kojima su vrlo zadovoljni. Pogledajte našu ponudu i odlučite se za jednu od pokretnih traka.

Ostali tekstovi
Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2