Magnetni sobni bicikli

Postoji više načina na koji sobni bicikl može da pruži otpor vežbaču pri treningu. Magnetni sobni bicikli je jedan od najpopularnijh sobnih trenažera i to sa razlogom.

Postoji mnogo tipova fitnes opreme (kao što su sobni bicikli, trake za trčanje, orbitrek i sl.) i različiti načini da pruže otpor vežbaču prilikom treninga. Jedan od najzastupljenijih sobnih bicikala su magnetni sobni bicikli na kojima je otpor prilikom treninga tj. okretanja pedala, magnetni. Ovaj vid otpora ima svoje prednosti.

sobni bicikl

Kao primer, različiti tipovi otpora koji različiti sobni bicikli mogu da pruže su:

  • Direktan otpor koji koristi neki tip mehaničkog kočenja, najčešće neki tip mehaničke trake.
  • Vazdušni otpor gde pedale pokreću ventilator, lopatice ventilatora moraju da "seku" vazduh (kao vetrenjača npr.) i na taj način se stvara otpor vazduha.

Šta su to magnetni sobni bicikli?

Sobni bicikli sa magnetnim otporom koriste principe magnetizma tj. mogućnost magneta da privlači i odbija. Kontrolisanjem električne struje kroz magnet, vežbač može da menja otpor pedala pomoću magnetnog polja. Magnetni sobni bicikli su tihi, zahtevaju manji pritisak na vas i na sam bicikli. Ovakvi bicikli su malo skuplji.

Prednosti magnetnih bicikala

Kao što smo već pomenuli magnetni sobni bicikli su tihi pri treningu. Čak šta više, mogli bi da trenirate u dnevnoj sobi dok vaša porodica gleda TV i da im ne smetate. Veliki plus za magnetne bicikle je što se otpor može menjati u toku treninga i to jednostavnim klikom na dugme. Takođe, bicikli su toliko "pametni" da će prilagoditi trening odabranom programu pa čak i broju otkucaja vašeg srca. Zamislite programe koji imitiraju penjanje uz brdo, sprint ili neki drugi tip vožnje.

Magnetni sobni bicikli koji se često koriste u fitnes klubovima imaju sopstveni izvor energije pa im ne treba nikakva utičnica za struju npr.

Ovi sobni bicikli su dostupni kao klasični sobni bicikli i kao sobni bicikli sa naslonom. Već smo pisali o tipovima sobnih bicikala.

Kao zaključak možemo navesti da su klasični magnetni sobni bicikli pravi izbor za vas ako želite konforan i kvalitetan fitnes trening.

Ostali tekstovi
Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2