Rucke za sklekove

(proizvoda: 8)
Ručke za sklekove , sklekeri

Raspoređujući ravnotežu ravnomerno na obe ruke, rucke za sklekove dodatno otežavaju vežbu zbog povećane visine položaja tela.

Velika prednost rucki za sklekove je u tome što zglobove drže u ergonomski pravilnom položaju, što pomaže ravnomernoj distribuciji težine tela,vršeći opterećenje jednako na zglobove i podlaktice, umanjujući mogućnost povrede i povećavajući učinkovitost.

Kako koristiti rucke za sklekove?

Postavite se u klečeći položaj tako da Vam gornji deo tela bude paralelan sa podlogom. Postavite rucke za sklekove vertikalno ispod ramena i lagano se oslonite na njih. Polako odignite kolena od podloge i postavite se u početni stav (kao kada se rade klasični sklekovi). Vodeći računa o tome da Vam telo bude u ravni, spuštajte se grudima ka podlozi (uvlačeći vazduh), dok gotovo ne dodirnete podlogu. Zatim, se vratite u početni položaj (izdisaj). Poželjno je ponoviti vežbu 10-12 puta u 3 serije. Između svake serije praviti pauze za odmor 30-60 sekundi.

Rucke za sklekove mozete uvek poneti na put sa sobom i jedni su od najzahvalnijih rekvizita za putovanja zbog svoje kompaqktnosti i male tezine

Vidi ceo tekst Skrati tekst
Pozovi