Spirulina LM - 60 kapsula (Rasprodato!)

OPIS PROIZVODA

Spirulina LM - 60 kapsula

Spirulina je uobičajeno ime za dve vrste cijanobakterija (lat. Arthrospira platensis, Arthrospira maxima). To je plavo-zelena alga koja sadrži čitav spektar nutrijenata i predstavlja superhranu sa mnogo hranljivih svojstava. Uzgaja se širom sveta i prirodno nastanjuje tropske i suptropske predele. Idealan je dodatak ishrani za ljude svih životnih dobi i stilova života. Predstavlja dobar izvor lako svarljivog proteina, sadrži značajne količine hlorofila, karotenoida (beta-karoten), vitamina B grupe, minerala, oligoelemenata, esencijalnu gama-linolensku kiselinu (GLA), sulfo-polisaharide, i neke jedinstvene pigmente.

Spirulini se pripisuje hipoholesterolemijsko, glukoregulatorno, imunoprotektivno i antioksidantno delovanje. Većina ovih tvrdnji zasnovano jc na rezultatima dobijenim na eksperimentalnim životinjama i u in vitro istraživanjima. U ispitivanjima na ljudima, spirulina je pokazala povoljne efekte na regulaciju nivoa glukoze i holesterola u krvi. Nije dovoljno ispitana primena kod dece, trudnica i dojilja.

Jednostavna, čista, organski gajena hrana (bez pesticida) može da pomogne očuvanju zdravlja, koje je meta stresnog načina života. Upotreba mikroalgi u ishrani može da pomogne kod najčešćih oboljenja današnjice: ulkusne bolesti, artritisa, alergija, dijabetesa, gojaznosti i povišenog krvnog pritiska. Postoji preko 30.000 vrsta algi, a plavo-zelene alge su najprimitivnije, najmanje su se razvile u evolutivnom procesu. Ne sadrže jedro, a njihovi ćelijski zidovi su meki i lako svarljivi, za razliku od tvrde celulozne opne kod ostalih biljaka. Od svih algi, spirulina ima najveću hranljivu vrednost. Mada postoji više miliona godina, relativno se kratko koristi u ljudskoj ishrani.

Protein čini 60% spiruline - mnogo više nego kod bilo koje druge hrane. Protein spiruline sadrži sve esencijalne aminokiseline. Većina životinjskih proteina sadrži veliku količinu masti, kalorija i holesterola. U spirulini se nalazi samo 5% masti, i to nezasićenih masnih kiselina (omega 3-6-9), korisnih za ljudsko zdravlje. Jedan gram spiruline sadrži manje od 4 kalorije i praktično je bez holesterola. Svarljivost i resorpcija su veoma važni faktori za neuhranjene osobe, rekonvalescente i starije osobe. Da bi se odredila procentualna zastupljenost iskoristljivog proteina u hrani, meri se količina prisutnog proteina, njegova svarljivost i biološka vrednost. Jedina hrana koji ima bolje iskoristljiv protein od spiruline su jaja, ali ona sadrže holesterol. Spirulina obezbeđuje:

- pravilno i zdravo mršavljenje time što zadovoljava apetit

- dugotrajan izvor energije sportistima

- skraćuje vreme oporavka posle fizičke aktivnosti

- pomoć kod problema sa varenjem

- neophodne sastojke zeleniša deci i osobama koje ne jedu dovoljno povrća

- lakoapsorbujuće gvožđe

- jačanje imuniteta

Spirulina je moćan borac protiv slobodnih radikala koji se stvaraju neprestano u toku disanja, varenja, izlaganja sunčevom zračenju i bakterijskim infekcijama. Sportisti su zbog napora više izloženi napadima slobodnih radikala kojih ima u velikim količinama u zagađivačima atmosfere.

Spirulina se u suplementima dobija u procesu sušenja uz minimalno prisustvo kiseonika, što to je od velikog značaja kod biljaka i nutrijenata sklonih oksidaciji. Zahvaljujući ovoj novoj tehnologiji, proizvodi spiruline sadrže tako sveže i očuvane alge, da u njihovom sastavu ostaje sačuvano 92% vrednosti njihovog svežeg stanja.

Uobičajene suplementirane doze su 250-750 mg po dozi. U Nutrione Spirulini nalazi se 400 mg sprašene alge spiruline.

Preporučena doza i način upotrebe

3 kapsule dnevno, najbolje popiti sa čašom vode ili soka pre glavnog obroka (doručka, ručka, večere).

800 rsd

Rasprodato

Ovaj proizvod ćemo vam isporučiti na bilo koju adresu u Srbiji.


OCENA KORISNIKA:
Pogledaj mišljenja (0)
  • Placanje na 2-6 rata bez kamate karticom Banke Intese
  • Besplatna isporuka za porudzbine preko 12000 din
  • Preko 3000 proizvoda u ponudi
  • 23 god.sa Vama su Garancija poverenja
  • Vise od 35.000 zadovoljnih kupaca
  • Ekspresna dostava u celoj Srbiji
  • Uvek dostupna podrška i servis
  • Kupovinom preko 8000 din popust 5% sledecom kupovinom
  • 100% Sigurna kupovina

OCENE KORISNIKA (OCENITE PROIZVOD)

Ukupna ocena 0 korisnika:
Još uvek nema ocena
Raspodela ocena:
Nema
Nema
Nema
Nema
Nema
Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2