Quercetin + C Caps 50 caps - Twinlab

Model: EAN: Brend:

OPIS PROIZVODA

Quercetin + C Caps 50 caps

Flavonoidi ili bioflavonoidi velika su grupa biljnih jedinjenja koja se sintetišu u biljkama i koja imaju prepoznatljivu hemijsku strukturu. Dele se još u podgrupe, prema izvoru i nameni. Naučna istraživanja bioflavonoida su fokusirana na njihov mogući pozitivan efekat na ljudsko zdravlje, koji se dovodi u vezu sa stepenom zastupljenosti voća i povrća, njihovih napitaka ili suplemenata u svakodnevnoj ishrani. Bioflavonoidi se dele na antocijanidine, flavanole, flavanone, flavonole, flavone i izoflavone. Antocijanidini se nalaze u crvenom, plavom i purpurnom bobičastom voću, tamnom grožđu i crvenom vinu. Flavanoli se pretežno dobijaju iz belog i zelenog čaja, čokolade i jabuka. Flavanoni se nalaze u citrusnom voću i sokovima, dok se flavonoli, gde spada kvercetin, nalaze u najvećoj meri u luku, jabukama, bobičastom voću, čajevima, lisnatom zelenom povrću, naročito kelju i brokoliju. Flavoni se dobijaju iz peršuna, majčine dušice, celera i ljutih papričica, a izoflavoni uglavnom iz mahunarki, najviše iz soje.

Kvercetin je hidrosolubilan flavonoid koji pokazuje jaku antioksidansku i antiinflamatornu aktivnost, naročito na nivou zaštite ćelijske strukture i krvnih sudova od razornog dejstva slobodnih radikala. Postoje tvrdnje da se kvercetin ponaša i kao antihistaminik, tj. da povećava nivoe norepinefrina, što ublažava alergijske reakcije i astmatične napade. Kvercetin je popularan među sportskom populacijom kao suplement koji povećava energiju i termogenezu. Kao i većina bioflavonoida, kvercetin ima i vazodilatatorsku ulogu, čime utiče na zaštitu krvnih sudova, jer povećava njihovu elastičnost i samim tim utiče na normalizaciju povišenog krvnog pritiska.

Smatra se da je kvercetin najaktivniji od svih flavonoida i mnoge lekovite biljke svoju lekovitost velikim delom duguju visokim koncentracijama kvercetina. Istraživanja ukazuju i na njegovu antitumorsku aktivnost. Jedna studija, koju je sproveo British Journal of Cancer, pokazuje da ćelije raka kože i raka prostate tretirani u kombinaciji ultrazvuka i kvercetina mogu da utiču na uništenje ćelija raka, a da pritom nema vidljivog oštećenja normalnih ćelija. Mnoga istraživanja ističu da terapija hroničnog prostatitisa i intestinalnog cistitisa mogu biti unapređene suplementacijom kvercetinom jer deluje kao inhibitor mastocita. Ukratko, karakteristike kvercetina su:

- jak antioksidant

- jača imunološki sistem

- štiti srce, jača kapilare i krvne sudove, redukuje oksidaciju LDL holesterola

- održava zdrave nivoe histamina kod alergijskih reakcija (antihistaminik)

- snižava krvni pritisak (vazodilatator)

- podržava zdravlje prostate i pomaže kod prostatitisa

- može da unapredi prevenciju katarakte u svojstvu antioksidanta

- pospešuje oksidaciju masti, povećava termogenezu i energiju

- podržava zdravlje respiratornog sistema kod bronhitisa, astme i sl.

Ne postoje zabeleženi negativni efekti uzimanja kvercetina u preporučenim dozama, ipak, teoretski, visok nivo bioflavonoida u krvi može da poveća rizik od pojave krvarenja u kombinaciji sa antikoagulantima.

Preporučena doza i način upotrebe

1 kapsula dnevno uz jelo. Kvercetin se može uzimati u kobinaciji sa vitaminom C i bromelainom, radi boljeg efekta. Suplementi srodni po dejstvu kvercetinu su: zeleni čaj, ekstrakt semena grožđa, rutin i biljni polifenoli (rezveratrol i piknogenol).

Podaci o nutritivnoj vrednosti

 • Broj porcija po pakovanju 50
 • Sastav (1 kapsula)
 • Energetska vrednost1 kcal
 • Proteini100 mg*
 • Ugljeni hidrati0 mg*
 • Masti20 mg*
 • Vitamin C700 mg
 • Kvercetin dihidrat250 mg

*PDU nije utvrđen`

Ostali sastojci:

želatin, sredstva protiv zgrudvavanja (silicijumdioksid, biljna stearinska kiselina).`

1.550 rsd

Ovaj proizvod ćemo vam isporučiti na bilo koju adresu u Srbiji.


OCENA KORISNIKA:
Pogledaj mišljenja (0)
 • Placanje na 2-6 rata bez kamate karticom Banke Intese
 • Besplatna isporuka za porudzbine preko 12000 din
 • Preko 3000 proizvoda u ponudi
 • 23 god.sa Vama su Garancija poverenja
 • Vise od 35.000 zadovoljnih kupaca
 • Ekspresna dostava u celoj Srbiji
 • Uvek dostupna podrška i servis
 • Kupovinom preko 8000 din popust 5% sledecom kupovinom
 • 100% Sigurna kupovina

OCENE KORISNIKA (OCENITE PROIZVOD)

Ukupna ocena 0 korisnika:
Još uvek nema ocena
Raspodela ocena:
Nema
Nema
Nema
Nema
Nema
Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2