Micellar Cream LM - 907 g

Model: EAN: Brend:

OPIS PROIZVODA

Micellar Cream - 907 g

Syntrax Micellar Creme™ - čist, prirodan micelarni kazein (protein iz mleka)

Micellar Creme™ je proteinski prašak koji sadrži najkvalitetniji micelarni (prirodni) kazein. Kazein je mlečni protein koji čini 80% ukupnog proteina u mleku. Budući glavni protein u mleku, kazein predstavlja jedan od najkvalitetnijih poznatih proteina. Nažalost, loše tehnike obrade mogu izmeniti ili denaturisati ovaj izuzetan protein. Denaturisani kazeini, kao što su natrijum i kalijum kazeinat, dominiraju tržištem, a lišeni su najboljih odlika prirodnog i čistog kazeina.

Prirodni kazein, takođe poznat i kao micelarni kazein, je poseban jer je proizveden odsustvom visoke toplote i kaustičnih hemikalija, metodom blage filtracije. Lako se razlikuje u odnosu na denaturisani oblik po svom izraženo čistom, kremastom ukusu i sposobnosti trenutnog rastvaranja. Micelarni kazein ima izražena zdravstveno poboljšavajuća svojstva jer optimizuje mišićni i opšte telesni oporavak.

Micellar Creme™ predstavlja savršenstvo za sve proizvode na bazi proteina kazeina. On sadrži svež, prirodan micelarni kazein, nezagađen kazeinatskim solima. Micellar Creme™ se vrlo lako rastvara i dovoljno ga je pomešati kašikom da bi se dobio kremasti napitak sa ukusom milkšejka.

Šta "micelarni" i "prirodni" znače vezano za kazein?

To znači da je u Micellar Creme™ kazein u svom prirodnom stanju, neizmenjen pod uticajem obrade na visokim temperaturama i hemikalija. Micelarni se odnosi na micele koje kazein prirodno formira u mleku. Micele su sastavljene od različitih tipova molekula ravnomerno raspršenih u tečnosti. U dodiru s mlekom i raznim mineralima, kazein stvara dodatne količine kalcijuma i fosfora.

Denaturisani kazeini

Ne-prirodni (denaturisani) kazeini postoje i koriste se u ogromnim količinama u hrani kao hranljivi i funkcionalni sastojci. Velika većina denaturisanih kazeina se nazivaju kazeinati. Kazeinati se odnose na soli koje nastaju izmeđju kazeina i minerala kada kazein reaguje sa izuzetno jakom alkalnom hemikalijom, kao sto je natrijum-hidroksid. Kazeinati su mnogo lošiji u odnosu na prirodni kazein zato što gube važne hranljive i funkcionalne karakteristike u procesu denaturizacije koji čine micelarni kazein tako poželjnim.

Šta čini Micellar Creme™ boljim od konkurentnih proizvoda?

Većina kazeinskih proteinskih praškova na tržištu sadrže denaturisane soli kazeinata umesto kvalitetnijeg micelarnog kazeina. Malobrojni proizvođači koriste pravi micelarni kazein, ali ga često ne obrade pravilno. Soli kazeinata i lošiji micelarni kazeini će imati slab ukus i biće ili veoma gusti ili zgrudvani ili praškasti kao kreda. Micellar Creme™ ima veoma glatku, kremastu strukturu. Kazein, kao jedan od glavnih sastojaka mleka, treba da bude gladak, kremast i ukusan, kao što je i mleko.

Struktura micelarnog kazeina

Micelarni kazein čini 80% ukupnih proteina koje sadrži mleko. Mleko ima glatku, kremastu strukturu, ali nije gusto ili viskozno. Kada bi micelarni kazein imao gustu ili viskoznu strukturu, onda bi i mleko bilo gusto ili viskozno. Ukoliko kazeinski proteinski prašak postane gust kada se pomeša sa vodom ili mlekom, onda to nije pravi micelarni kazein već jedan od lošijih kazeinatskih soli.

Specifične pogodnosti micelarnog kazeina

Kao i protein surutke, prirodni kazein je jedan od najkvalitetnijih poznatih proteina u ljudskoj ishrani. Specifično za micelarni kazein je produženo-oslobađajuće dejstvo zbog toga što se sporo apsorbuje u crevima. Ovo čini prirodni kazein najboljim proteinom za upotrebu pre spavanja. Takođe je veoma delotvorno za osobe koje žele da ograniče svoj dnevni unos kalorija. Zbog svoje spore apsorpcije, micelarni kazein ima izvanredan efekat stvaranja osećaja zasićenosti kod osoba koje ga konzumiraju. Micellar Creme™ je savršen dodatak dijetama, budući da obezbeđuje potrebnu infuziju visokokvalitetnog proteina usput pomažući osobi da kontroliše svoj dnevni unos kalorija.

Ko bi trebalo da koristi Micellar Creme™?

Namenjen je pristalicama zdravlja i fitnesa, pacijentima podvrgnutim dijetama za mršavljenje, starijim osobama i svima koji žele dodatni izvor proteina.

Preporučeno doziranje i način upotrebe

Sadržaj 1 dozirne merice proizvoda razmutiti u 2,5-4,5 dl vode ili mleka. Doza se prema potrebama može prepoloviti (1 dl vode ili mleka sa 1/2 dozirne merice proizvoda). Uzimati dva do tri puta dnevno. Najbolje vreme za suplementacijuje ujutro, odmah po ustajanju, posle treninga ili dr. fizičke aktivnosti i pre spavanja.

4.050 rsd

Ovaj proizvod ćemo vam isporučiti na bilo koju adresu u Srbiji.


OCENA KORISNIKA:
Pogledaj mišljenja (0)
  • Placanje na 2-6 rata bez kamate karticom Banke Intese
  • Besplatna isporuka za porudzbine preko 12000 din
  • Preko 3000 proizvoda u ponudi
  • 23 god.sa Vama su Garancija poverenja
  • Vise od 35.000 zadovoljnih kupaca
  • Ekspresna dostava u celoj Srbiji
  • Uvek dostupna podrška i servis
  • Kupovinom preko 8000 din popust 5% sledecom kupovinom
  • 100% Sigurna kupovina

OCENE KORISNIKA (OCENITE PROIZVOD)

Ukupna ocena 0 korisnika:
Još uvek nema ocena
Raspodela ocena:
Nema
Nema
Nema
Nema
Nema
Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2