Mega Primrose Oil 1300 mg LM - 60 gelkapsula (Rasprodato!)

OPIS PROIZVODA

Mega Primrose Oil 1300 mg - 60 gelkapsula

Ulje žutog noćurka je bogato GLA ili omega 6 nezasićenim masnim kiselinama. Nezasićene masne kiseline redukuju mogućnost pojave koronarne bolesti srca, jer smanjuju depoe masti i regulišu metabolizam holesterola, regulišu cirkulaciju i smanjuju visok krvni pritisak. Deluju pomoću prostaglandina, složenih supstanci nalik na hormone koje kontrolišu rad svih organa, naročito srca, krvnih sudova i kože i utiču na funkcionisanje imunološkog sistema. Prostaglandini imaju još antiinflamatorno dejstvo zahvaljujući kojem olakšavaju bolove i upale kod ljudi koji pate od reumatoidnog artritisa. Masne kiseline regulišu metabolizam holesterola, što podrazumeva prenošenje, pretvaranje u druge supstance, deponovanje i sekreciju. Na taj način one pomažu dobrom (HDL) holesterolu da se neometano kreće krvotokom i da se pretvara u so žučne kiseline. Ako je ovaj proces ometen, nastaju degenerativna stanja na srcu i arteriji.

Esencijalne masne kiseline ne mogu se sintetisati, pa se stoga moraju unositi u organizam hranom ili dodacima ishrani. Hrana se brzo kvari ukoliko sadrži masne kiseline, jer one privlače kiseonik i hrana oksidira i užegne. Zato se pri preradi hrane one odstranjuju kako bi se produžio rok trajanja. Ali upravo ta sposobnost privlačenja kiseonika je razlog zbog kojeg su ove masne kiseline neophodne za naše zdravlje, jer potpomažu transport kiseonika u organizmu.

Omega 3 (riblje ulje) i 6 esencijalne masne kiseline su prekursori prostaglandina koji regulišu gotovo sve funkcije u organizmu: inflamatorne procese, procese ozdravljenja, imunološki sistem, nervni sistem, kardiovaskularni sistem, digestivni sistem i mehanizam gubljenja kalorija. Njihov nedostatak može dovesti do redukcije broja i veličine moždanih nervnih ćelija i ometanja komunikacije među njima, što u ekstremnim slučajevima rezultira problemima u učenju, pamćenju i rastu.

Gama-linolenska kiselina (GLA) primarni je aktivni sastojak ulja lana, žutog noćurka, crne ribizle, bundeve i kanadske repe. GLA nastaje u ljudskom organizmu iz linolne kiseline (omega 6). Proces prirodne produkcije GLA, a time i prostaglandina može da bude ometen iz raznih razloga: stresni način života, nepravilna ishrana, virusi, kancerogeni, slobodni radikali, holesterol, zasićene masne kiseline, alkohol, nedostatak vitamina C, B, minerala cinka ili insulina, radijacija, prečišćeni šećeri i proces starenja. Da bi se nadoknadio deficit i dobila potrebna količina linolne kiseline, korisni ju je unositi u organizam u obliku dijetetskih dodataka.

Nezasićene masne kiseline mogu da imaju mnogo korisnih dejstava na organizam kod problema koji se povezuju sa smetnjama u proizvodnji prostaglandina u organizmu:

- dijabetes

- ekcemi, akne (zajedno sa cinkom) i alergije

- smanjuje nivo masnoća, reguliše metabolizam holesterola u krvi i redukuje depoe masti (gojaznost)

- ima antiinfamatorno dejstvo i ublažava simptome reumatoidnog artritisa

- ublažava simptome PMS-a (premenstrualni sindrom)

- podiže raspoloženje, koncentraciju i pamćenje

- ateroskleroza

Žuti noćurak (Oenothera biennis) je biljka stara nekoliko desetina hiljada godina, koju su američki Indijanci vekovima koristili za lečenje rana, iritacije i upale na koži, otklanjanje respiratornih problema, protiv kašlja i za iskašljavanje, za umirenje poput sedativa, kao antibiotik i kao digestivni stimulator. Tek 1619. godine ova lekovita biljka postala je poznata Evropi pod nazivom Kings Cure-All "kraljevska svelečiteljka". Danas je poznatija po ulju koje se dobija iz njenog semena nego po korenu i lišću, koji su prvobitno bili korišteni. Seme ove biljke ima veliku koncentraciju nutrijenata kojima i duguje svoju lekovitost - omega 6, tj. gama-linolenske kiseline (GLA) i esencijalnih masnih kiselina, poznatih još pod nazivom vitamin F.

Ulje noćurka treba uzimati dve nedelje uoči menstruacije kod PMS-a, kojeg prate, ne samo napetost i razdražljivost, nego i grčevi, depresija, bolne dojke, otečenost, glavobolje, potreba za slatkim. Zbog svog antiinflamatornog dejstva u kombinaciji sa ribljim uljem (omega 3), smanjuje tegobe uzrokovane reumatoidnim artritisom i multipleks sklerozom. Osobe koje se leče od alkoholizma ili konzumiraju veće količine alkohola treba da uzimaju ulje noćurka, jer ubrzava regeneraciju mozga i jetre. Dijabetičari često pate od neuropatije (gubitak čula dodira) i njima su potrebne veće količine ulja noćurka. Ovo ulje ima uspeha i u ublažavanju dečje hiperaktivnosti, mentalnih poremećaja, ima antituberkulozno dejstvo, antimikrobne i antibakterijske sposobnosti. Ulje noćurka redukuje rizik od srčanih oboljenja tako što sprečava zgrušavanje krvi, reguliše cirkulaciju i snižava krvni pritisak.

Twinlab Mega Primrose Oil 1300™ ulje je ekstrahovano bez prisustva hemijskih supstanci, takozvanim hladnim ceđenjem, kojim se ulje istiskuje iz semenki mehaničkim pritiskom, bez zagrevanja. Ovako nastaje najkvalitetnije ulje, koje ima i višestruko jače dejstvo od mnogih drugih ulja noćurka prisutnih na tržištu. Zato nije potrebno uzimati više od 1-2 kapsule dnevno.

Optimalna dnevna doza omega masnih kiselina je od 2.500 do 6.000 mg, što organizmu obezbećuje proizvodnju od oko 270 do 540 mg gama-linolenske kiseline na dan. Uz esencijalne masne kiseline preporučuje se dodatno unošenje minerala magnezijuma i cinka i vitamina C, B-3 i B-6, a kod duže upotrebe preporučuje se kombinovanje sa antioksidantima.

Preporučena doza i način upotrebe

Odrasli 1 gelkapsula 1 do 2 puta dnevno uz jelo.

1.600 rsd

Rasprodato

Ovaj proizvod ćemo vam isporučiti na bilo koju adresu u Srbiji.


OCENA KORISNIKA:
Pogledaj mišljenja (0)
  • Placanje na 2-6 rata bez kamate karticom Banke Intese
  • Besplatna isporuka za porudzbine preko 12000 din
  • Preko 3000 proizvoda u ponudi
  • 23 god.sa Vama su Garancija poverenja
  • Vise od 35.000 zadovoljnih kupaca
  • Ekspresna dostava u celoj Srbiji
  • Uvek dostupna podrška i servis
  • Kupovinom preko 8000 din popust 5% sledecom kupovinom
  • 100% Sigurna kupovina

OCENE KORISNIKA (OCENITE PROIZVOD)

Ukupna ocena 0 korisnika:
Još uvek nema ocena
Raspodela ocena:
Nema
Nema
Nema
Nema
Nema
Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2