Gentle C-1000 Citrus Biofl. 100 tabs - Twinlab (Rasprodato!)

OPIS PROIZVODA

Gentle C-1000 Citrus Biofl. 100 tabs

Vitamin C je najčešće korišten vitaminski dodatak ishrani. To je hidrosolubilan vitamin - lako se rastvara u vodi. Iako većina životinja sintetiše sopstveni vitamin C, čovek mora da ga unosi hranom i dodacima ishrani. U prirodi ga najviše ima u zelenom lišću i šipku (120 puta više nego u pomorandži), pa tek onda u agrumima i ostalom voću i povrću. Brzo se izlučuje putem mokraće i veoma je osetljiv na spoljne uticaje, pa je najbolje unositi ga dodacima sa produženim oslobađanjem, jer se tako obezbeđuje stalno prisustvo C vitamina u organizmu. Osnovna prednost prirodnog C vitamina je u njegovoj lakšoj i boljoj apsorpciji, a to omogućava prisustvo bioflavonoida (vitamin P), kojih nema u čistoj askorbinskoj kiselini. Najpoznatije dejstvo C vitamina je učešće u stvaranju kolagena, neophodnog za razvoj i obnavljanje tkiva, desni, zuba, kostiju i krvnih sudova. Nedovoljno unošenje vitamina C izaziva skorbut, pojavu modrica, promene na mišićima. Vitamin C spada u antioksidante, pa tako služi za detoksikaciju organizma i neutralisanje štetnih slobodnih radikala. Vitamin C kao dodatak ishrani može da prevenira i štiti organizam kod:

- oslabljenog imuniteta, prehlada, gripa i respiratornih infekcija

- razlaganja kostiju (osteoporoza) i reumatoidnog artritisa

- alergijskih reakcija, astme i raznih upala

- bolesti srca i povišenog nivoa holesterola i triglicerida u krvi

- slabljenja mišića, upala i bolova u mišićima nakon treninga

- terapije dijabetesa i katarakte

- stresa

Vitamin C pospešuje apsorpciju gvožđa, kalcijuma, vitamina A, D, B kompleksa, nezasićenih masnih kiselina (vitamin F), regeneriše vitamin E i štiti organizam od taninske kiseline (koja se nalazi u čaju). Njegovu apsorpciju pomažu najviše bioflavonoidi (do dva puta), pa onda svi ostali vitamini i svi minerali, a odmažu stres, visoka temperatura, duvan (jedna cigareta uništi do 100 mg), alkohol i antibiotici. Pored ovoga, vitamin C je deo mnogih terapija i kura mršavljenja, odvikavanja od droga i alkohola (sa B kompleksom) i od pušenja.

Gentle-C™ 1000 sa kompleksom citrusnih bioflavonoida je jedinstven kompleks askorbata vezanog za kalcijum poreklom iz kalcijum karbonata. Ovo je poseban oblik puferizovanog, tj. pH neutralnog (ne kiselog) vitamina C u kombinaciji sa njegovim prirodnim metabolitima. Prerađen je prirodnim putem bez upotrebe alkohola i acetonskih rastvarača. Gentle-C™ sadrži samo najkvalitetnije sastojke, a njegovu proizvodnju prati stalna kontrola kvaliteta. Ovo je 100% vegetarijanski proizvod. Naročito je pogodan za osobe osetljive na vitamin C.

Preporučena doza i način upotrebe

odrasli 1 tableta dnevno. Poželjno je da osetljive osobe uzimaju C vitamin uz jelo.

C vitamini sa kontinuiranom resorpcijom (timed release) imaju specifičnu tabletu sa omotačem od celuloze rastvorljivim u vodi i prvenstveno su namenjeni osobama koje ovaj vitamin teško podnose i vare. Askorbinska kiselina je pomešana sa nekim metabolitom vitamina C (dehidroaskorbat, treonat) i nekom od mineralnih soli askorbinske kiseline (kalcijum askorbat, magnezijum askorbat, cink askorbat, kalijum askorbat, natrijum askorbat), i kada dođe u dodir sa vodom so redukuje kiselost i stabilizuje pH vrednost rastvora, a rezultat je apsorbovanje vitamina C bez iritacije želuca.

Podaci o nutritivnoj vrednosti

 • Broj porcija po pakovanju 100
 • Sastav (1 tableta)
 • Vitamin C (kalcijum askorbat)1.000 mg
 • Kalcijum (kalcijum askorbat)100 mg
 • Kompleks citrusnih bioflavonoida200 mg

Ostali sastojci:

celuloza, unakrsno vezana natrijumkarboksimetilceluloza, biljna stearinska kiselina, magnezijum stearat, silicijumdioksid, glicerin.`

2.250 rsd


Trenutno smo stopirali primanje novih porudzbina ovih artikala. Hvala na razumevanju

Ovaj proizvod ćemo vam isporučiti na bilo koju adresu u Srbiji.


OCENA KORISNIKA:
Pogledaj mišljenja (0)
 • Placanje na 2-6 rata bez kamate karticom Banke Intese
 • Besplatna isporuka za porudzbine preko 12000 din
 • Preko 3000 proizvoda u ponudi
 • 23 god.sa Vama su Garancija poverenja
 • Vise od 35.000 zadovoljnih kupaca
 • Ekspresna dostava u celoj Srbiji
 • Uvek dostupna podrška i servis
 • Kupovinom preko 8000 din popust 5% sledecom kupovinom
 • 100% Sigurna kupovina

OCENE KORISNIKA (OCENITE PROIZVOD)

Ukupna ocena 0 korisnika:
Još uvek nema ocena
Raspodela ocena:
Nema
Nema
Nema
Nema
Nema
Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2