Essential Amino-Acids LM - 90 kapsula (Rasprodato!)

OPIS PROIZVODA

Essential Amino-Acids - 90 kapsula

Aminokiseline su osnovni gradivni elementi proteina. Za izgradnju proteina čoveka neophodne su aminokiseline, koje se dele na esencijalne, poluesencijalne i neesencijalne. Aminokiseline koje se sintetišu u organizmu nazivaju se neesencijalnim, a one koje organizam nije u mogućnosti da sintetiše su esencijalne i stoga ih je neophodno unositi putem ishrane.

U esencijalne aminokiseline se ubrajaju: triptofan, fenilalanin, lizin, treonin, valin, metionin, leucin, izoleucin. Poluesencijalne arninokiseline su histidin i arginin (esencijalne su samo za decu u fazi rasta i nekim stanjima kao što je katabolički stres i oboljenje gastrointestinalnog trakta). Neesencijalne aminokiseline su: glicin, alanin, serin, asparagin, asparaginska kiselina, glutamin, glutaminska kiselina, prolin, hidroksiprolin, tirozin, cistein i cistin. Biološka vrednost proteina koji se nalaze u namirnicama biljnog i životinjskog porekla procenjuje se na osnovu prisustva esencijalnih aminokiselina. Ukoliko sadrži sve esencijalne aminokiseline, ubraja se u tzv. potpune proteine i takvi su proteini životinjskog porekla. Ovi proteini omogućavaju normalan rast i razvoj. Ukoliko su proteini deficitarni u samo jednoj esencijalnoj aminokiselini ubrajaju se u delimično nepotpune proteine i omogućavaju samo održavanje telesne mase. Proteini koji su deficitirani u sadržaju više od jedne esencijalne aminokiseline spadaju u nepotpune proteine i oni ne omogućavaju ni održavanje telesne mase.

Osobina preparata na bazi aminokiselina je da one veoma brzo po unošenju prelaze u krvotok, pa iz tog razloga upotreba aminokiselina, prvenstveno, treba da skrati vreme odsustva proteinske podrške iz krvotoka nakon noćnog sna ili napornog treninga.

Nutrione Essential Amino Acids sadrži lizin, leucin, valin, izoleucin, treonin, metionin, fenilalanin, arginin, histidin u kombinaciji sa vitaminom B6. Vitamin B6 (piridoksin, piridoksal, piridoksamin) pripada grupi hidrosolubilnih vitamina. Ovaj vitamin je značajan u metabolizmu proteina i aminokiselina i potrebe organizrna za ovim vitaminom rastu sa povećanirn unosom proteina. Značajna je njegova uloga u konverziji linolne kiseline do arahidonske, u degradaciji glikogena pri oslobađanju energije i kod formiranja eritrocita. Učestvuje i u produkciji antitela.

Preporučeno doziranje i način upotrebe

4 kapsule dnevno, najbolje popiti sa čašom vode ili soka, 2 kapsule na prazan stomak i 2 kapsule neposredno pred trening.

1.100 rsd

Rasprodato

Ovaj proizvod ćemo vam isporučiti na bilo koju adresu u Srbiji.


OCENA KORISNIKA:
Pogledaj mišljenja (0)
  • Placanje na 2-6 rata bez kamate karticom Banke Intese
  • Besplatna isporuka za porudzbine preko 12000 din
  • Preko 3000 proizvoda u ponudi
  • 23 god.sa Vama su Garancija poverenja
  • Vise od 35.000 zadovoljnih kupaca
  • Ekspresna dostava u celoj Srbiji
  • Uvek dostupna podrška i servis
  • Kupovinom preko 8000 din popust 5% sledecom kupovinom
  • 100% Sigurna kupovina

OCENE KORISNIKA (OCENITE PROIZVOD)

Ukupna ocena 0 korisnika:
Još uvek nema ocena
Raspodela ocena:
Nema
Nema
Nema
Nema
Nema
Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2