Amino Tablet LM - 350 tableta (Rasprodato!)

OPIS PROIZVODA

Amino Tablet - 350 tableta

Nutriversum® Pure Amino Tablet predstavlja bazični kompleks aminokiselina za sve vrste sportista kojima u jednoj dozi pruža 6300 mg 18 vrsta visokokvalitetnih aminokiselina (9 esencijalnih i 9 neesencijalnih).

Aminokiseline predstavljaju gradivne blokove mišićnih proteina, čime doprinose njihovom razvitku, stvaranju mišićne mase i održavanju zdravlja. Za izgradnju proteina čoveka neophodne su aminokiseline, koje se dele na esencijalne, poluesencijalne i neesencijalne. Aminokiseline koje se sintetišu u organizmu nazivaju se neesencijalnim, a one koje organizam nije u mogućnosti da sintetiše su esencijalne i stoga ih je neophodno unositi putem ishrane.

U esencijalne aminokiseline se ubrajaju: triptofan, fenilalanin, lizin, treonin, valin, metionin, leucin, izoleucin. Poluesencijalne arninokiseline su histidin i arginin (esencijalne su samo za decu u fazi rasta i nekim stanjima kao što je katabolički stres i oboljenje gastrointestinalnog trakta). Neesencijalne aminokiseline su: glicin, alanin, serin, asparagin, asparaginska kiselina, glutamin, glutaminska kiselina, prolin, hidroksiprolin, tirozin, cistein i cistin. Biološka vrednost proteina koji se nalaze u namirnicama biljnog i životinjskog porekla procenjuje se na osnovu prisustva esencijalnih aminokiselina. Ukoliko sadrži sve esencijalne aminokiseline, ubraja se u tzv. potpune proteine i takvi su proteini životinjskog porekla. Ovi proteini omogućavaju normalan rast i razvoj. Ukoliko su proteini deficitarni u samo jednoj esencijalnoj aminokiselini ubrajaju se u delimično nepotpune proteine i omogućavaju samo održavanje telesne mase. Proteini koji su deficitirani u sadržaju više od jedne esencijalne aminokiseline spadaju u nepotpune proteine i oni ne omogućavaju ni održavanje telesne mase.

Osobina preparata na bazi aminokiselina je da one veoma brzo po unošenju prelaze u krvotok, pa iz tog razloga upotreba aminokiselina, prvenstveno, treba da skrati vreme odsustva proteinske podrške iz krvotoka nakon noćnog sna ili napornog treninga.

Doziranje i način upotrebe

3 tablete između obroka i 3 tablete 45 minuta pre početka ili neposredno posle treninga.

2.700 rsd

Rasprodato

Ovaj proizvod ćemo vam isporučiti na bilo koju adresu u Srbiji.


OCENA KORISNIKA:
Pogledaj mišljenja (0)
  • Placanje na 2-6 rata bez kamate karticom Banke Intese
  • Besplatna isporuka za porudzbine preko 12000 din
  • Preko 3000 proizvoda u ponudi
  • 23 god.sa Vama su Garancija poverenja
  • Vise od 35.000 zadovoljnih kupaca
  • Ekspresna dostava u celoj Srbiji
  • Uvek dostupna podrška i servis
  • Kupovinom preko 8000 din popust 5% sledecom kupovinom
  • 100% Sigurna kupovina

OCENE KORISNIKA (OCENITE PROIZVOD)

Ukupna ocena 0 korisnika:
Još uvek nema ocena
Raspodela ocena:
Nema
Nema
Nema
Nema
Nema
Pozovi Tel 1 Pozovi Tel 2